donderdag 10 november 2011

Lychee Daiquiri

Een leuke variatie op de bekende daiquiri is de Lychee Daiquiri.  Een beetje speciaal omdat lycheesap toch een van de minder gebruikte vruchtensappen is in de cocktailwereld.

De ingrediënten:
- Rum (wit) (6 cl) (Havana Club Añejo Blanco)
- Lycheesap (4 cl)
- Suiker (1 tl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Maak eerst een suikerrand met wat lycheesap en suiker op een martini glas. Doe vervolgens alles in ingrediënten in de shaker, krachtig schudden en strainen in het glas.



Een zeer geslaagde daiquiri moet ik zeggen. De suikerrand komt zeker goed van pas, want de krokante suiker en het drankje geven een perfecte smaak en mondgevoel.  Het enige minpuntje is dat ik toch een zekere zuurheid mis. Een tikje limoensap had zeker niet misstaan, maar eigenlijk hoeft het niet. Perfect drankje.

Cheers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen