vrijdag 23 september 2011

Manhattan Special

Na lang wachten eidelijk een cocktail om men eigen Abbott's bitters eens te testen (link 1 en link 2). Bij de meeste cocktails staat er vermeld welke bitters er nodig zijn (Angostura, orange, peach,...), maar bij deze variant stond er gewoon "bitters", een uitgesproken moment dus...

De ingrediënten:
- Bitters (scheutje) (zelf gemaakte Abbott's bitters)
- DOM Benedictine (1,5 cl)
- Vermouth (zoet) (1,5 cl) (Ravini Rosso)
- Whiskey (rye) (4,5 cl) (Pikesville straight rye)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas met ijsblokjes, goed roeren en strainen in een martini glas. Garneren met een maraschinokers.



De Manhattan fanatiekelingen zullen direct zien dat er op de foto geen maraschinokers noch een sinaasappelkrul aanwezig is. Neen, dit is geen kwaad opzet en ja, ik heb er nog wel is voorraad.  De bedoeling hiervan is om men Abbott's te testen, want een sinaasappelkrul zorgt toch wel voor extra bitterheid en een maraschinokers zorgt voor extra zoetigheid.  Deze variatie is een goede cocktail voor de niet-whiskey fans, want de harde whiskeysmaak wordt gedeeltelijk verzacht door de zoetigheid van de vermouth en Benedictine en er wordt ook minder whiskey gebruikt dan in de klassieke Manhattan.  Over de bitters kan ik zeggen dat men project geslaagd is, want ze zorgen inderdaad voor een bittere toets en voor een kruidige bijsmaak (uiteraard zorgen de vermouth en Benedictine hier ook voor).  Besluit: een kruidige en zoete variatie op de klassieke Manhattan.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen