dinsdag 23 augustus 2011

Singapore Sling

We starten dit type van cocktail met de meest bekende "sling" namelijk de "Singapore Sling". De Singapore Sling is rond 1915 uitgevonden door Ngiam Tong Boon een barman uit het Raffles Hotel in Singapore. Het originele recept is in de jaren 30 verloren gegaan, maar de andere bartenders hebben het recept erna heruitgevonden op basis van herinneringen en oude notities.  In de jaren 70 en 80 is de kwaliteit van de Singapore sling er echter op achteruit gegaan omdat men dan begonnen is met het blenden van het drankje en het niet meer gebruiken van verse vruchtensappen. Zodanig dat het uiteindelijk nog een combinatie was van Gin, grenadine en ananassap.  Tegenwoordig is toch een heropleving van de oude manieren van cocktails maken en is de kwaliteit ervan weer verhoogt. In het Raffles Hotel wordt de Singapore Sling tegenwoordig echter gemaakt uit voorgemixte ingrediënten die in de blender worden gegooid (voor de schuimkraag te maken) omdat er zoveel Singapore Slings gevraagd worden, maar blijkbaar kan je toch vragen om nog een Singapore Sling te shaken. Het volgende recept is het heruitgevonden recept uit de jaren 30 (volgens onderzoek van Robert Hess aka DrinkBoy).

De ingrediënten:
- Angostura (scheutje)
- Cherry Brandy (1,5 cl) (Bols, helaas geen Cherry Heering zoals gevraagd wordt in het originele recept)
- Cointreau (0,75 cl)
- DOM Benedictine (0,75 cl)
- Gin (4,5 cl) (Bombay Sapphire)
- Ananassap (12 cl)
- Limoensap (1,5 cl)
- Grenadine (1 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Alles in de shaker, schudden en strainen over ijs in een longdrinkglas, garneren met een stukje ananas en maraschinokers.



Eigenlijk weet je op voorhand al dat dit een heerlijke cocktail is, anders had deze al niet zolang meegegaan in de cocktailwereld en zeker niet op zo'n grote schaal gedronken wordt.  Proef 'em zelf maar eens...

Cheers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten