zondag 1 mei 2011

Absinthe Mojito

Mijn neef is naast een whiskey fan ook een fan van anijs, daarvoor maken we dan eens de Absinthe Mojito, een variant van de gekende rum drank.

De ingrediënten:

- Absinthe (6 cl)
- Bruiswater (aanvullend)
- Limoen (1/2)
- Suiker (2 tl)
- Muntblaadjes (8)
- Gecrushed ijs

De bereiding:

Suiker, munt en limoen in glas kneuzen en het glas opvullen met gecrushed ijs,
Absinthe toevoegen en aanlengen met bruiswater.


Ik ben geen anijsfan, dus voor mij is dit drankje niet echt een succes. De smaak wordt een beetje gecamoufleerd door de limoen, maar blijft toch zeer dominant aanwezig.  Als je deze variatie maakt zorg er dan voor dat je de absint en het bruiswater pas toevoegd aan tafel, want het leuke aan absint is de zogenaamde "louche". Hierbij gaat de kleur veranderen van groen naar troebel geel/wit als de absint in contact komt met water en/of ijs. Deze louche is een fenomeen dat aangenaam is om te laten gebeuren aan tafel bij de gasten.

Cheers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen