zaterdag 30 april 2011

Armagnac Mojito

De volgende mojito gaan we maken met de voorvader van Cognac, namelijk Armagnac.

De ingrediënten:

- Armagnac (4 cl) (De La Mazière)
- Bruiswater of Ginger Ale (aanvullend)
- Limoen (3 stukjes)
- Suikersiroop (1,5 cl)
- Muntblaadjes (8)
- Gecrushed ijs

De bereiding:

Muddle de muntblaadjes met de stukjes limoen en de suiker,
vul het glas op met gecrused ijs en voeg de Armagnac toe,
vul aan met bruiswater of Ginger Ale,
garneer met een munttwijgje


Ik heb bruiswater gebruikt voor deze variatie om het drankje toch nog een beetje te laten lijken op de gekende mojito. Dit drankje heeft helaas geen kick (omdat er gewoon te weinig Armagnac in zit, volgende keer meer dus...), wat ik ook mis zijn de korreltjes rietsuiker terwijl je drinkt omdat er suikersiroop gebruikt is. Volgende keer maak ik hem eens met Ginger Ale en wat meer Armagnac en hopelijk wordt dit dan beter, want dit recept slaat wel tegen. Helaas...

Cheers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen