vrijdag 4 maart 2011

Snowball Cocktail #2

De volgende wintercocktail is de Snowball Cocktail #2. Deze maal een kruidige cocktail, want het moeten toch niet altijd fruitige cocktails zijn.

De Snowball Cocktail #2 maak je met:

Anisette (Marie Brizard) (1,5 cl)
Crème de Violette (Pages) (1,5 cl)
Gin (Bombay Sapphire) (4,5 cl)
Peppermint White likeur (Marie Brizard) (1,5 cl)
Room (1,5 cl)

Alles in de shaker,
schudden en door de barzeef,
geen garnering.

Dan krijg je dit:



De Snowball Cocktail #2 is een ideale cocktail voor de mensen die niet zo houden van een sterke anijssmaak (zoals ik), de anijs is aanwezig maar wordt goed geneutraliseerd door de andere smaken. Hetzelfde geldt voor de pepermuntsmaak. Eigenlijk is deze cocktail perfect uitgebalanceerd, want alle ingrediënten kan je duidelijk proeven, maar er is geen enkele dominant. De cocktail heeft trouwens ook nog een mooie paarse schijn en daarom is er geen garnering nodig. Een aanrader!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen