we layeren in deze volgorde gelijke delen
- Pepermintlikeur (groen) (Smeets)
- Vodka (Absolut)
- Absinthe (Absente)
Het mislukte resultaat |
Mijn grootste angst was vodka en absinthe layeren en inderdaad het is niet gelukt. Misschien vraagt dit recept eerder een absinthe met een hoog alcoholgehalte (meestal de "party absinthes") dan een degelijke absinthe. De absinthe die ik gebruikt heb (Absente) heeft een alcoholgehalte van 55% en scheidt zich dus niet van vodka. Helaas...
Dit drankje kan uiteraard enorm verschillen in smaak door het grote gamma aan absinthes. De absinthes uit het vroegere Oostblok bevatten raar of zelden anijs en alsem, terwijl de betere Franse, Zwitserse en zeker de Spaanse wel anijs en/of alsem bevatten. Aangeraden zijn toch wel de Spaanse varianten omdat in Spanje er nooit een absintheverbod is geweest en deze dus nog steeds op traditionele manier gemaakt wordt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten