vrijdag 4 maart 2011

Mint Julep

De Mint Julep is een cocktail die al in het begin van de 19de eeuw gemaakt werd in het Zuiden (van de VS.), vooral de streek rond Kentucky. Er zijn verschillende mogelijkheden in de ingrediënten (Bourbon, Rye,..., suiker, siroop) en ook in de bereiding (munt als garnering, of als ingrediënt). Ik heb volgende gekozen:

- Angostura (3 scheutjes)
- Bourbon (Maker's Mark) (7,5 cl)
- Muntblaadjes (12)
- Suikersiroop (2,25 cl)

Glas vullen met gecrushed ijs,
munt en de suikersiroop in de shaker kneuzen,
rest toevoegen,
schudden en dubbel strainen (zodat er geen kleine stukjes munt in het glas komen)
verder opvullen met gecrushed ijs,
garneren met munttwijgje en rietje



Zoals eerder gezegd is er zoveel variatie in deze klassieker, zoals de munt: sommigen zeggen dat er enkel een gekneusd munttwijgje als garnering mag zijn (om de aroma's te ruiken), anderen zeggen dan weer dat de munt gekneusd moet worden en in de drank moet zijn, zoals de mojito,...

Persoonlijk vind ik deze versie net iets te zoet (als je 2,25 cl suikersiroop gebruikt in een 2:1 verhouding tussen suiker en water), maar toch proef je wel een goede verhouding tussen munt en bourbon, helaas met een beetje te veel suiker. Toch wel een echte klassieker en zeker een aanrader in de zomer, maar dan er niet te veel van drinken...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen