zaterdag 4 december 2010

Lamb's Navy Rum

Vorige zomer was ik in Spanje op zoek naar rum die je hier bij ons niet (of toch niet zo makkelijk) kan vinden en zo botste ik op Lamb’s Navy Rum.

Lamb’s Navy Rum werd het eerst in 1849 gestookt door Alfred Lamb in Londen in kelders onder de Thames.  Deze rum werd een enorm succes en werd toen gebruikt voor de dagelijke rumvoorraad van de Royal Navy.  
De stokerij van Alfred Lamb’s werd verwoest tijdens WOII en tegenwoordig wordt de rum in Montreal (Canada) volgens het authentieke recept gestookt.

Het is een blend van 18 rums uit Barbados, Guyana, Jamaica en Trinidad die vervolgens rijpen in gebruikte whiskey- en bourbon vaten gedurende 4 jaar. De rum bevat 43% alcohol.Uitzicht:

Donker bruin en rood

Smaak:

De eerste smaak die je proeft is alcohol, alcohol en alcohol, pas iets later komen de houterige kruidensmaken en de smaak van karamel boven.Cocktails?

Ja, zeker wel, Navy rum wordt redelijk veel gebruikt in cocktails en voornamelijk in Tiki- en andere tropische cocktails.

Tegenwoordig is er ook een witte, een 151° en een spiced variant van Lamb's, misschien op de volgende reis, want hier heb ik deze nog niet gevonden (ook niets nieuw)

Nog een leuke oude reklameposter gevonden op het net...


Ja, ja... zie je de rum ook???


Geen opmerkingen:

Een reactie posten