donderdag 28 mei 2015

Crimson Daiquiri

De Crimson Daiquiri is een variatie die eigenlijk gemaakt wordt met Crème Yvette, maar Crème de Violette is ook een goede vervanger hiervoor.

De ingrediënten:
- Crème de Violette (2,25 cl) (Pagès)
- Lillet (2,25 cl)
- Rum (wit) (4,5 cl) (in het originele recept wordt rum uit Venezuela gebruikt, dus Pampero blanco)
- Limoensap (0,75 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren kan je met een schijfje limoen.



Het verschil met Crème Yvette is dat je hierbij een karmozijnrode cocktail krijgt en met Crème de Violette een paarsgrijzige cocktail. Verder domineert de Crème de Violette eigenlijk wel iets te hard en verliest de cocktail wel wat de smaken van de rum en Lillet.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen