maandag 23 februari 2015

Claret Fizz

Een moderne cocktail met een zeer historisch tintje is de Claret Fizz, een recept dat ik op het net tegenkwam. De fizz werd voor het eerst beschreven in de 1887 versie van het beroemde boek van Jerry Thomas. Toen werd er ook regelmatig rode wijn gebruikt in cocktails, maar toch is deze Claret Fizz nooit echt ergens verschenen.

De ingrediënten:
- Wijn (rood) (6 cl)
- Citroensap (3 cl)
- Bloemsuiker (2 tl)
- Bruiswater (aanvullend)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles behalve het bruiswater in de shaker, goed schudden en strainen in een wijnglas. Vul aan met bruiswater en garneer met een schijfje citroen.




Even een onoplettendheid en je gebruikt een longdrinkglas in plaats van een wijnglas. Verder heb ik wel de regels van de fizz kunnen respecteren, namelijk een 25 cl glas en geen ijsblokjes. Over de smaak kan net zoals bij alle (tot hiertoe gedronken fizzes) gezegd worden dat het een heerlijk verfrissend drankje is. Verder heeft het een aangename zoet/zuur verhouding en een duidelijke aanwezigheid van wijn die toch niet te dominant is.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen