dinsdag 11 november 2014

Ritz Fizz

De Ritz-Fizz werd in 1934 gemaakt als "signature cocktail" van de Ritz-Carlton hotelketen. Het recept is sindsdien nog steeds niet veranderd. Enkel het Ritz-Carlton Hotel in Montreal (Canada) heeft een ander recept waarbij appel likeur gebruikt wordt in plaats van Amaretto en Blue Curaçao.

De ingrediënten:
- Amaretto (1,5 cl) (DiSaronno)
- Blue Curaçao (1,5 cl) (Bols)
- Champagne (aanvullend)
- Citroen- of limoensap (1,5 cl)

De bereiding:
Doe de likeuren en het sap in een flute en vul aan met Champagne, daarna even voorzichtig roeren. Garneren is traditioneel met rozenblaadjes, maar tegenwoordig wordt hier een limoen- of citroenkrul voor gebruikt.



Een eenvoudige frisse cocktail die altijd zal aanslagen. Fruitige smaken van sinaasappel en citroen (of limoen) vergezellen de amandelsmaak van de Amaretto. Een klassieker die altijd een klassieker zal blijven.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen