dinsdag 19 augustus 2014

Spiced Manhattan

De "Spiced Manhattan" heb ik op het net gevonden en zoals de naam al zegt gaan we hier spiced rum gebruiken. Maar niet in combinatie met Bourbon of rye whiskey zoals de klassieke Manhattan maar Jamaicaanse rum. Veelbelovend....

De ingrediënten:
- Angostura bitters (2 scheutjes)
- Rum (Jamaica) (3 cl) (Myers's original dark)
- Rum (spiced) (3 cl) (The Kraken)
- Vermouth (zoet) (3 cl) (Martini Rosso)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren kan met een sinaasappelkrul of een maraschinokers.



Een zeer stevige Manhattan variant (zoals het hoort) door de aanwezigheid van de Jamaicaanse rum (die altijd een stevige "body" heeft) en de donkere Kraken rum. Persoonlijk had ik eerder wel orange bitters durven gebruiken om toch een aangenaam sinaasappelsmaakje toe te voegen. Uiteraard kan je die ook verkrijgen door de sinaasappelkrul garnering te gebruiken in plaats van de maraschinokers. Verder is dit een stevige aangename cocktail.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen