zondag 11 mei 2014

Rum Club Daiquiri

De Rum Club is een toonaangevende cocktailbar uit Portland, Oregon. Ze hebben er hun eigen versie van de klassieke Daiquiri en deze werd gemaakt door Michael Shea.

De ingrediënten:
- Absint (5-6 druppels) (de l'Hermitage)
- Angostura (scheutje)
- Maraschinolikeur (0,75 cl) (Joseph Cartron)
- Rum (goud) (6 cl) (in de Rum Club wordt Bacardi 8 gebruikt)
- Limoensap (2,25 cl)
- Rietsuikersiroop (1,5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garnering is niet nodig. Hoewel een stukje limoen bij een Daiquiri nooit misstaat.



Een Daiquiri met een zeer klassiek karakter door de combinatie van maraschino, absint en bitters. Op het internet heb ik ook een recept gevonden waarbij er nog 4,5 cl appelsap toegevoegd werd. Zonder appelsap is deze cocktail frisser en minder zoet dan met appelsap. Je kan ze gerust beide eens proberen.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten