zondag 16 maart 2014

Pisang Collins

De volgende cocktail is er eentje van de hand van de Ierse barman Philip Duff en is genaamd Pisang Collins. Zoals de naam al doet vermoeden is het een cocktail van het Collins-type en waarbij er Pisang wordt gebruikt. Uitzonderlijk is dat deze likeur de basisdrank geworden is en dat er geen verdere spirits gebruikt worden.

De ingrediënten:
- Pisang Ambon (6 cl)
- Citroensap (3 cl)
- Suikersiroop (1,5 cl)
- Bruiswater (aanvullend)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Vul een longdrinkglas (33 cl) met ijsblokjes. Doe vervolgens alles behalve het bruiswater in de shaker, krachtig schudden en strainen over de ijsblokjes. Garneren kan met een rietje en een stukje citroen.



Een opvallen groen drankje dat zoet is, maar tegen de verwachting in is het toch niet zo zoet als ik eerst dacht. Een verfrissende cocktail met een aangename bananen- en citroensmaak. Een populaire variatie is om het citroensap te vervangen door limoensap.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen