vrijdag 28 februari 2014

Marianne Manhattan

Bij de Marianne Manhattan werd de klassieke zoete vermouth vervangen door de iets moeilijker te vinden Franse drank Byrrh. Byrrh is een rode wijn aangevuld met kinine en kruiden, maar valt blijkbaar toch onder de categorie van de Amères. Ik verwacht dus een iets biterdere Manhattan.

De ingrediënten:
- Angostura (3 scheutjes)
- Bourbon (7,5 cl) (Four Roses)
- Byrrh (2,25 cl)
- Vermouth (droog) (1,5 cl) (Martini Extra Dry)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je met een maraschinokers.



Je kan dit inderdaad vergelijken met een Perfect (of Medium) Manhattan waarbij zowel droge als zoete vermouth gebruikt wordt. Maar er is toch een verschil want er wordt iets minder droge vermouth gebruikt als zoete (of in dit geval Byrrh). Het is een kruidige, zoete Manhattan met een droge aanwezigheid en toch een duidelijke bittere toets. Maar zoals je weet is bitter het nieuwe zoet...

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten