zaterdag 11 januari 2014

Grappa Manhattan

De Grappa Manhattan is zoals de naam zegt een Manhattan waarbij de rye/bourbon vervangen werd door de Italiaanse brandy Grappa. Grappa begint stillaan meer en meer op te komen in de cocktailbar, maar er is nog een hele weg te gaan om mee aan de top te komen.

De ingrediënten:
- Angostura (2 scheutjes)
- Grappa (6 cl) (La Gentile)
- Maraschinolikeur (0,75 cl) (Joseph Cartron)
- Vermouth (zoet) (2,25 cl) (Martini Rosso)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je met een maraschinokers.



Een Manhattan waarbij er geen bourbon/rye wordt gebruikt is altijd een beetje raar en zo ook bij deze Grappa Manhattan. De Grappa legt wel een stevige basis zoals de whiskeys, maar heeft helaas niet die rijpere smaak van een whiskey. De Grappa zorgt wel voor toch een speciale smaak die je gedurende de hele cocktail wel blijft achtervolgen. Voor wie eens wat anders wil, probeer deze dan eens.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten