woensdag 25 december 2013

Tropical Espresso

De Tropical Espresso is een cocktail die ik op het internet gevonden heb en is een cocktail waar we zoals de naam als zegt espresso bij gaan gebruiken. Maar deze espresso zal wel koud zijn.

De ingrediënten:
- Crème de Cacao (bruin) (1,5 cl) (Bols)
- Koffielikeur (1,5 cl) (Tia Maria)
- Pisang Ambon (3 cl)
- Koffie (espresso) (3 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker goed schudden en strainen in een cocktailglas. Zorg hierbij wel dat je zeker meer dan voldoende ijsblokjes gebruikt zodat je de koffie kan afkoelen maar de cocktail ook ijskoud kan drinken.. Garnering is niet nodig.



Het concept van deze cocktail is super, maar persoonlijk vond ik de bananenlikeur iets te dominant. Ik zou ervoor gekozen hebben om deze te verminderen en de cacaolikeur iets te vermeerderen. Dit is natuurlijk een persoonlijke keuze, ieder heeft zijn eigen smaak. Verder wel een interessante combinatie met espresso.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen