vrijdag 13 december 2013

Algonquin Table Manhattan

De Algonquin Table Manhattan is eigenlijk een eenvoudige afleiding van de Algonquin Table Cocktail. De cocktail is een combinatie van rye whiskey, droge vermouth en ananassap. De Algonquin Table Manhattan bestaat uit Bourbon, medium vermouth, ananassap en Angostura bitters.

De ingrediënten:
- Angostura bitters (3 scheutjes)
- Bourbon (7,5 cl) (Jim Beam)
- Vermouth (medium) (1,5 cl) (Martini Bianco)
- Ananassap (1,5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Zeer eigenaardig, maar deze Manhattan wordt niet in de shaker gemaakt (door het ananassap) maar al roerend wat wel tegen de klassieke theorie indrijft, want cocktails met vruchtensappen moeten in de shaker gemaakt worden en heldere cocktails in een mengglas.
De bereiding dus: doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je met een maraschinokers.Het blijft raar: een Manhattan met een vruchtensap en zeker ananassap. Maar door iets meer Bourbon te gebruiken blijft de kracht van een klassieke Manhattan er wel in zitten. Het was trouwens ook een goed idee om iets meer bitters en een bianco vermouth te gebruiken zodat het geheel niet te zoet wordt. Een bijzondere variatie, maar toch wel een geslaagde versie.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten