woensdag 27 november 2013

Russian Beach

De Russian Beach is een cocktail die ik op het net heb gevonden maar waar voor de zoveelste keer weer geen verdere informatie bij was.

De ingrediënten:
- Pernod (1 cl)
- Triple Sec (2 cl) (St. Michel)
- Vodka (3 cl) (Knebep)
- Vodka (zwart) (2 cl) (Eristoff Black)
- Pompelmoessap (3 cl)
- Sinaasappelsap (3 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles behalve de zwarte vodka in de shaker, goed schudden en strainen in een met ijsblokjes gevuld longdrinkglas. Voeg vervolgens voorzichtig de zwarte vodka toe. Garneren kan je dan met een schijfje sinaasappel en een maraschinokers.



Als er in een cocktailnaam "Russian" weet je al zeker dat er vodka aan te pas komt, maar misschien is deze naam toch wel een beetje een spotnaam. Want de zwarte vodka loopt zachtjes door het drankje en maakt deze geleidelijk aan volledig zwart. Heeft dit een ondertoon van spot voor vervuiling, of olie misschien????. In ieder geval is het wel een smakelijk drankje en ondanks de kleinste hoeveelheid aanwezig is de Pernod toch de meest dominerende smaak. De citrussappen zitten in een goede verhouding en de zwarte vodka brengt een aangename bessensmaak met zich mee (hoewel ik denk dat deze cocktail eerder gemaakt is voor de zwarte neutrale vodka "Blavod"). Hoe dan ook een aangename en verfrissende cocktail.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten