zondag 27 oktober 2013

White Manhattan

De White Manhattan kan je zowat het buitenbeentje noemen van de Manhattanfamilie. Deze keer geen Bourbon, rye whiskey, Canadese whiskey, brandy, rum of vodka, maar jenever. De vermouth wordt ook gewijzigd van droog of zoet naar de medium.

De ingrediënten:
- Jenever (oud) (6 cl) (Bols zeer oude genever)
- Orange bitters (2 scheutjes) (Angostura Orange)
- Vermouth (medium) (3 cl) (Martini Bianco)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je met een zeste van sinaasappel of een maraschinokers.



Deze keer geen gerijpte smaak van de whiskey, rum of brandy, maar de mouterige smaak van oude jenever, aangevuld met een aangename sinaasappeltoets en kruidige bijsmaken van de vermouth. Niet echt een klassieke Manhattan, maar wel een lekker alternatief dat je zeker eens moet proberen.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen