zaterdag 12 oktober 2013

Banff Cocktail

De Banff Cocktail is een cocktail met Crème de Grand Marnier uit het "New New York Bartenders Guide" boek. In het recept staat om Canadese whiskey te gebruiken, maar geen rye whiskey. Aangezien mijn Canadese whiskey wel een flinke hoeveelheid rogge bevat heb ik dan maar besloten om Bourbon te gebruiken.

De ingrediënten:
- Angostura (scheutje)
- Bourbon (6 cl) (Maker's Mark)
- Crème de Grand Marnier (1,5 cl)
- Kirsch (1,5 cl) (Rubbens Kirsch Mondor)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een cocktailglas. Garnering is niet nodig.


Een romige cocktail met uiteraard een zeer duidelijke bourbon smaak die wat verzacht wordt door de sinaasappel en kersen smaak. Een aangename cocktail...

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen