woensdag 11 september 2013

Sherry Twist

De Sherry Twist is een cocktail waarvan ik het recept heb gevonden op het internet. Hierbij wordt de zoetere versie van de bekende Sherry gebruikt, namelijk de cream sherry. Deze wordt hier zelfs gebruikt als basisdrank in plaats van een smaakmaker.

De ingrediënten:
- Brandy (3 cl) (Dilbert Napoleon VSOP)
- Sherry (cream) (6 cl) (Barbadillo)
- Triple Sec (1,5 cl) (St. Michel)
- Vermouth (droog) (1,5 cl) (Noilly Prat)
- Limoensap (1,5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren kan je met een sinaasappelkrul.


Een cocktail met een uiteraard dominerende sherrysmaak, maar toch rijkelijk aangevuld met smaken van sinaasappel en limoen, de droogheid van de vermouth en de kracht van de brandy.  Een goede combinatie van smaken, maar hou er rekening mee dat niet iedereen een fan is van sherry.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen