dinsdag 10 september 2013

Regal Dragon

De Regal Dragon is een cocktail met een Scotch-basis. Het originele recept maakt gebruik van Drambuie Cream, maar voor zover ik weet bestaat deze likeur niet meer. Het recept heb ik gevonden op het internet en hierbij zal ik de cream versie maken door Drambuie te mengen met room.

De ingrediënten:
- Drambuie (0,75 cl)
- Koffielikeur (0,5 cl) (Kahlua)
- Whiskey (Scotch blended) (4,5 cl) (The Famous Grouse)
- Room (0,25 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren kan je met een gebrande sinaasappelzeste.


Een cocktail waarbij de whiskey duidelijk domineert, maar toch wordt de hardheid hiervan verzacht door de honing in de Drambuie, de koffiesmaak en uiteraard maakt de room het allemaal wat zachter. Als je niet zo'n fan bent van Scotch, moet je deze toch wel eens proberen, want de hardheid ervan is zeker weg en maakt plaats voor smaken die vrijkomen.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen