dinsdag 2 juli 2013

Paparazzi Manhattan

De Paparazzi Manhattan heb ik op het net gevonden en sprak me direct aan omdat het een Sweet Manhattan is waarbij de bitters weggenomen zijn en vervangen door een Italiaanse Amaro, en waarbij er een extra dimensie wordt toegevoegd door de anijsdrank Pernod.

De ingrediënten:
- Amaro (Fernet Branca) (1,5 cl)
- Bourbon (7,5 cl) (Maker's Mark)
- Pernod (3 scheutjes)
- Vermouth (zoet) (2,25 cl) (Martini Rosso)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas, even omroeren en strainen in een cocktailglas. Garneren kan je met een schijfje sinaasappel of wat klassieker: een maraschinokers.



De smaak wordt vooral gedomineerd door de munt die in de Fernet Branca aanwezig is. De Pernod is wel merkbaar, maar domineert zeker niet en brengt een extra kruidige toets aan bij deze Manhattan. Mensen die houden van kruidige cocktails moeten deze Paparazzi Manhattan zeker eens proberen.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen