dinsdag 23 juli 2013

Orange Collins

De volgende cocktail is de Orange Collins, een variatie op de klassieke Collins, waar er terug gegrepen wordt naar de jenever in plaats van gin, want ten tijde van de eerste Collins-cocktails werd er uiteraard ook jenever (of Holland Gin) gebruikt.

De ingrediënten:
- Angostura (2 scheutjes)
- Jenever (oud) (4,5 cl) (Bols Zeer Oude Jenever)
- Orange Curaçao (1,5 cl) (Marie Brizard)
- Citroensap (3 cl)
- Suikersiroop (1,5 cl)
- Bruiswater (aanvullend)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Vul een longdrinkglas met ijsblokjes, doe vervolgens alles behalve het bruiswater in de shaker. Krachtig schudden en strainen over de ijsblokjes. Top af met he bruiswater. Garneren kan met een schijfje citroen (of zelfs sinaasappel).



Zoals alles cocktails van het Collins-type is ook deze Orange Collins een zeer verfrissend drankje, met een duidelijk sinaasappelaanwezigheid, een bittere toets, maar de jenever is ook duidelijk aanwezig en zorgt voor een moutige smaak in plaats van een zeer kruidige smaak als er de klassieke London Dry Gin gebruikt wordt.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen