zondag 30 juni 2013

French Mojito

Als er in een cocktailnaam "French" staat, kan dit veel betekenen want er zijn veel Franse dranken, denk maar eens aan wijn, Champagne, cognac, Chartreuse, Armagnac, Chambord, Cointreau, Calvados, Absinthe, ... en dan zijn er nog de kolonies met hun dranken. Bij deze French Mojito gaan we gebruik maken van Chambord en rum. Ik heb er nog een extra toets aan toegevoegd namelijk gebruik maken van Martinique rum.

De ingrediënten:
- Chambord (1,5 cl)
- Rum (wit) (6 cl) (Saint James Imperial Blanc)
- Limoensap (3 cl)
- Suikersiroop (0,75 cl)
- Bruiswater (aanvullend)
- Muntblaadjes (12)
- Gecrushed ijs

De bereiding:
Kneus de munt in een longdrinkglas, vul het glas op met gecrushed ijs. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer even om. Garneren doe je met een munttwijgje.



Een Mojito met een duidelijke maar toch niet te dominante bessensmaak. De Martinique rum brengt toch een iets andere meer "grassigere" smaak aan de mojito dan dat je de klassieke Cubaanse rum gebruikt; Zeker een aanrader!!!

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen