vrijdag 28 juni 2013

Absolut Citron Mojito

De zomer is officiëel begonnen (met uitzondering van het weer dan toch), de vakantie is vandaag begonnen, en de combinatie van zomer en vakantie doet uiteraard denken aan Mojito's. Deze keer gaan we weer eens een variatie proberen, namelijk de Absolut Citron Mojito (uiteraard een recept van de makers van de bekende Zweedse vodka).

De ingrediënten:
- Vodka (citroen) (6 cl) (Absolut Citron)
- Limoensap (4 cl)
- Sukersiroop (2 cl)
- Muntblaadjes (6)
- Gecrushed ijs

De bereiding:
Vul een whiskey glas met gecrushed ijs, doe alles in de shaker en even krachtig schudden. Strain over het gecrushed ijs en garneer met een schijfje limoen.


Persoonlijk vond ik de bereiding eerder wat flauw en heb ik toch gekozen voor de klassieke bereiding van een Mojito. Kneus de munt met de siroop en het limoensap in een longdrinkglas, vul het glas op met gecrushed ijs en voeg tenslotte de vodka toe. Garneren doe je op dezelfde manier. Dit is natuurlijk een mojito met een zeer duidelijk citrussmaak en de vodka zorgt wel voor de kick, maar persoonlijk mis ik toch de typische smaak van rum in deze cocktail die toch voor een iets meer zomerse toets zorgt. Slecht kan je dit drankje natuurlijk niet noemen, maar voor mij hoort er in een mojito rum en niet vodka.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten