dinsdag 28 mei 2013

Rum Gimlet

Een eenvoudige variatie op de klassieke Gimlet is de Rum Gimlet, waar we uiteraard gebruik gaan maken van rum. Het recept komt van een Nederlandse cocktailsite.

De ingrediënten:
- Rum (wit) (4,5 cl) (Havana Club Añejo Blanco)
- Limoensiroop (2 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe enkele ijsblokjes in een whiskey glas. Doe vervolgens alles in de shaker, goed schudden en strainen over de ijsblokjes. Garneren hoeft niet.


Eigenlijk moet je voor een Gimlet te maken Rose's Lime Juice gebruiken, maar aangezien ik dit hier nog nergens heb gevonden lijkt limoensiroop me de beste vervanging. Het is enkel de vraag of de siroop niet veel zoeter is dan Rose's. Voor deze Rum Gimlet is het naar mijn mening iets te zoet, een andere oplossing is uiteraard meer rum gebruiken, of een beetje limoensap toevoegen. Zeker de moeite om eens te proberen.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen