maandag 27 mei 2013

Papa Doble

Papa Doble is een bijnaam van de beroemde schrijver Ernest Hemingway, de Papa Doble cocktail is een variatie op de Papa Doble Daiquiri. Het recept komt van een Nederlandse cocktailsite.

De ingrediënten:
- Rum (wit) (4 cl) (Havana Club Añejo Blanco)
- Pompelmoessap (4 cl)
- Limoensiroop (3 cl)
- Grenadine (scheutje)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Vul een whiskey glas met ijsblokjes, doe vervolgens alles behalve de grenadine in de shaker. Krachtig schudden en strainen over het ijs. Voeg als laaste de grenadine toe, maar roer het geheel niet om. Garneren doe je met een roerstaafje.


Een flauwere versie van een bekende Daiquiri, veel zoeter, maar ook opvallend meer bitterheid te bespeuren. De rum is wat te zwak aanwezig om de klassieke sterkte van een Daiquiri te evenaren. Maar zeggen dat het niet lekker is, is ook wel overdreven.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen