donderdag 30 mei 2013

Miami Daiquiri

Meestal als er Florida of Miami in een cocktailnaam staat wil dit zeggen dat er sinaasappelsap aan toegevoegd werd, maar bij deze Miami Daiquiri is dit dus niet het geval. Dzez keer is het pepermuntlikeur aan toegevoegd.

De ingrediënten:
- Peppermint White likeur (0,75 cl) (Marie Brizard)
- Rum (wit) (6 cl) (Havana Club Añejo Blanco)
- Limoensap (1,5 cl)
- Suikersiroop (0,38 cl)

De bereiding:
Doe alles in de shaker, goed schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren doe je met een twijgje munt of ,wat klassieker, een schijfje limoen.



De muntlikeur is net voldoende aanwezig om toch niet te domineren, meer moest dit echt niet zijn. De munt is een leuke extra dimensie aan de Daiquiri en doet wat denken aan een Mojito zonder bruiswater en verse ingrediënten. Misschien moet je deze toch wel eens proberen.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen