maandag 11 maart 2013

The Last Word

The Last Word is een cocktail uit de duistere periode uit de Amerikaanse geschiedenis namelijk de "Drooglegging". Deze cocktail is ontstaan in de jaren 1920 in de Detroit Athletic Club door een artiest en dus geen barman. De cocktail had weinig succes, waarschijnlijk ook door de slechte kwaliteit van de zelfgestookte gin. In 1951 verscheen deze cocktail in een boek en het succes was geboren, maar wederom van zeer korte duur. Enkele jaren geleden verscheen de cocktail op het menu in een New Yorkse bar genaamd Zig Zag en wederom had deze succes.

De ingrediënten:
- Chartreuse (groen) (2,25 cl)
- Gin (2,25 cl) (Bombay Sapphire)
- Maraschinolikeur (2,25 cl) (Joseph Cartron)
- Limoensap (2,25 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, even schudden en strainen in een cocktailglas. Garnering hoeft niet.



Waarom deze cocktail bijna vergaan was weet ik niet, want het is een heerlijke klassieker. Er is wel een nadeel en dat zijn de dure prijzen van Chartreuse en maraschinolikeur. Een geschikte cocktail voor een warme zomeravond, maar ook geschikt voor een grauwe herfstavond. Een echte aanrader.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen