dinsdag 26 maart 2013

Rum Bar Fresh Squeezed Daiquiri

De volgende variatie van de Daiquiri is er een met een flinke naam, namelijk de "Rum Bar Fresh Squeezed Daiquiri". Deze heb ik ergens op het net gevonden, maar waar nu weer?... Opmerkelijk is dat er in deze Daiquiri liefst 3 citrusvruchten gebruikt worden.

De ingrediënten:
- Malibu (4,5 cl)
- Rum (spiced) (1,5 cl) (Captain Morgan Spiced Gold)
- Citroensap (uit 1/2 citroen)
- Limoensap (uit 1 limoen)
- Sinaasappelsap (8 druppels)
- Suikersiroop (1,5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren kan met een schijfje limoen of citroen.



Wat me direct opviel als ik deze cocktail aan het maken was, was de grote hoeveelheid citroen- en limoensap en had me aan een enorm zure cocktail verwacht, maar dit viel eigenlijk best wel mee. De cocktail is wel zuur, maar best aangenaam doordat de zuurte was verzacht wordt door de siroop en de zoete smaken van beide rums. Zeker eentje om eens te maken.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen