woensdag 6 februari 2013

Waldorf Manhattan

Deze Waldorf Manhattan is volgens mij een Manhattan variatie die afgeleid is van de Waldorf cocktail (eigenlijk ook al een Manhattan variatie). Bij deze is rye vervangen door bourbon en absint door Pernod.

De ingrediënten:
- Angostura (3 scheutjes)
- Bourbon (7,5 cl) (Maker's Mark)
- Pernod (1,5 cl)
- Vermouth (zoet) (2,25 cl) (Martini Rosso)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas met ijsblokjes, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren kan met een sinaasappelkrul en/of een maraschinokers.



Een klassieke Manhattan formule (whiskey, vermouth, bitters) aangevuld met de anijsdrank Pernod, welke voor mij persoonlijk wat te veel aanwezig is. Aangezien ik geen fan ben van anijs had ik ervoor geopteerd om eerder de helft Pernod te gaan gebruiken zodat de anijs zachter aanwezig is, maar dit is louter een persoonijke keuze. Deze Manhattan is een zeer stevige cocktail door de grote hoeveelheid bourbon, opletten dus. Verder blijft de Manhattan een fantastische cocktail en deze Waldorf Manhattan hoort zeker in het rijtje van noemenswaardige variaties.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen