woensdag 20 februari 2013

Floridita

Deze Floridita is een margarita variatie en niet de bekende variatie op de Daiquiri, die eigenlijk officiëel Floridita Daiquiti noemt. Hier gebruiken we dus tequila en geen rum.

De ingrediënten:
- Tequila (100% Agave) (4,5 cl) (Sauza Hornitos)
- Triple Sec (1,5 cl) (St. Michel)
- Grapefruitsap (4,5 cl)
- Veenbessensap (1,5 cl)
- Limoensiroop (0,75 cl)
- Suikersiroop (1,5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Maak een zoutrand op een margaritaglas, (optioneel kan je het glas 2/3 vullen met gecrushed ijs). Doe vervolgens alle ingrediënten in de shaker, goed schudden en strainen in het glas. Garneren kan je met een schijfje limoen.



Zo krijg je een roze margarita met een zeer fruitige smaak. Deze Floridita is eigenlijk een zeer zachte margaritavariant door de grotere hoeveelheid fruitsappen en siropen. Door de kleinere hoeveelheid limoensiroop en geen limoensap is de limoen toch goed merkbaar, enkel het veenbessensap gaat wel een beetje verloren. Toch een goede en interessante cocktail.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen