dinsdag 5 februari 2013

Apricot Cosmo

Volgende Cosmopolitan variatie is de Apricot Cosmo een cosmopolitan met uiteraard Apricot Brandy, deze likeur komt eigenlijk bij elke variatie van een klassieke cocktail wel voor. Het is dan ook al een van de oudere likeuren en heeft toch een typische, maar zachte smaak.

De ingrediënten:
- Apricot Brandy (2,5 cl) (Bols)
- Vodka (5 cl) (Knebep)
- Veenbessensap (5 cl)
- Limoensiroop (1 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een cocktailglas. Garneren kan je met een limoenkrul.



Wederom een variatie zonder limoensap, maar limoensiroop, wat de cocktail al veel minder zuur maakt en mede door de apricot brandy ook wel veel zoeter. Het veenbessensap kan wel voor wat zuurte zorgen en blijft aangenaam aanwezig. De apricot brandy geeft uiteraard die typische smaak en zorgt voor een extra aangename smaak.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen