maandag 17 december 2012

Plantation 20th Anniversaire Barbados Rum

Deze rum werd gemaakt ter ere van 20 jaren leiderschap door Alexandre Gabriel, de Franse cognac producent. Wat de Plantation Rums allemaal uniek maakt is dat deze na hun rijping in de Caraiben een tweede "extra" rijping doorgaan van 12 tot 18 maanden in gebruikte eiken cognacvaten in het Château de Bonbonnet in Frankrijk.

Deze 20th Anniversaire rum is een blend van de oudste Barbados rum reserves van het bedrijf.

Uitzicht: De 20th Anniversaire zit in een zeer mooie fles met en kurken stop en wordt verkocht in een prachtige doos die de rum ook nog eens beschermt van licht. De rum heeft een mooie mahoniehouten kleur vergelijkbaar met koperen munten.

Geur: Even ruiken en je merkt een geur van eik, vanille, kokosnoot en tabak of sigaren en ergens in de verte, een citrusachtige geur.

Smaak: Bij de eerste nip merk je al direct een eikachtige smaak, maar daarna komen de andere smaken stilletjes erdoor. Hier merk je de aanwezigheid van kruiden (kaneel, vanille, nootmuskaat?). Sinaasappel merk je ook duidelijk. Verder is er nog een aanwezigheid van cacao/chocolade, maar vooral de eikachtige smaak blijft wel domineren.

Besluit: Deze rum is een perfecte rum om zo van te genieten en rustig van te nippen. Door de constante eikachtige smaak doet deze je wat denken aan een cognac, maar toch blijft het duidelijk een rum. Verder is dit een top rum met een vrij milde prijs (40-45 euro).


Zeker eentje om in je collectie te hebben staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten