dinsdag 18 december 2012

Matusalem Clasico

Matusalem & Co is een bedrijf dat in 1872 in Santiago de Cuba werd opgericht door 2 Spaanse broers en hun zakenpartner. De 2 broers kwamen naar Cuba om rum te destilleren, maar hadden de kennis van het zogenaamde Solera systeem dat gebruikt wordt in Spanje om brandy te maken.

In het Solera systeem worden vaten van verschillende stappen in het rijpingsproces gemengd om zo het gewenste resultaat te bekomen.

Hun rum sloeg aan en het bedrijf kon groeien en kende nog een grotere groei tijdens de Drooglegging door het Amerikaans toerisme. Tijdens de Cubaanse revolutie verdween het bedrijf uit Cuba en ging naar de VS. Tegenwoordig maakt het bedrijf rum van op de Dominicaanse Republiek. De blenders zijn nog steeds erfgenamen van de originele oprichters en gebruiken nog steeds het Spaanse Solera systeem en maken hun rum nog steeds op de Cubaanse manier.

De Clasico is een rum die 10 jaar gerijpt heeftUitzicht: Matusalem Clasico is een gouden, licht koperkleurige rum.

Geur: Als je de rum ruikt merk je een duidelijke geur van karamel en verder geuren van kokosnoot en vanille.

Smaak: Je proeft wederom duidelijk een karamelsmaak, maar ook vanille en een eikachtige smaak.

Besluit: Wederom een goede rum die je zo kan drinken, maar die ook uitermate geschikt is om te gebruiken in cocktails. Een kwaliteitsvolle rum voor eigenlijk een zachte prijs (+/- 25 euro)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten