dinsdag 13 november 2012

Emerald

Emerald is de Engelse benaming van de edelsteen/mineraal dat wij kennen als smaragd. En welke kleur heeft smaragd?...Even denken en: Groen. Daarom deze cocktail.  Er zijn enkele likeuren die een groene kleur hebben, maar deze cocktail wordt gemaakt met de gifgroene likeur Pisang Ambon.

De ingrediënten:
- Pisang Ambon (6 cl)
- 7-Up/Sprite (aanvullend)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe de ijsblokjes in een longdrinkglas, voeg vervolgens de Pisang Ambon toe en vul aan met 7-Up/Sprite. Garneren kan met een schijfje limoen en een rietje.


Dit is wel een zeer zoet drankje door de 6 cl Pisang, maar de 7-Up/Sprite kan wel wat zuurte brengen in de cocktail. Een beetje limoensap had hier toch niet misstaan om de grote hoeveelheid zoetigheid wat te compenseren. De combinatie van citrus en banaan zit best wel goed.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen