zondag 21 oktober 2012

Perfect Pal

De Perect Pal heb ik gevonden op een blogsite van een collega-blogger.

De ingrediënten:
- Aperol (3 cl)
- Orange bitters (2 scheutjes) (Angostura)
- Vermouth (droog) (1,5 cl) (Noilly Prat)
- Vermouth (zoet) (1,5 cl) (Martini Rosso)
- Whiskey (rye) (3 cl) (Pikesville Straight Rye)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in een mengglas met ijsblokjes, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garnering is niet nodig.



Deze Perfect Pal doet me verdacht veel denken aan een Manhattan-achtige cocktail, de combinatie van whiskey, bitters en vermouth. Deze had evengoed Perfect Bitter Manhattan kunnen noemen of zo. Wat wel opvalt is de relatief grote hoeveelheid Aperol (evenveel als de basisdrank) wat de cocktail zeer bitter maakt. Naarmate je meerdere keren genipt hebt aan de cocktail verminderd de bitterheid wat en komen de andere smaken duidelijker boven.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen