De Midnight Over Tennessee is een cocktail die in 2006 ontstaan is in een bar in Manchester en maakt, zoals je aan de naam al kan zien, gebruik van Tennessee Whiskey.
De ingrediënten:
- Crème de Cacao (bruin) (1,5 cl)
- Koffielikeur (1,5 cl) (Kahlua)
- Peppermint Green (1,5 cl) (Smeets)
- Whiskey (Tennessee) (6 cl) (Jack Daniel's)
- Room (1,5 cl)
De bereiding:
Doe de whiskey, koffielikeur en crème de cacao in de shaker, krachtig schudden en strainen in een cocktailglas. Doe vervolgens de peppermint en de room in de shaker, krachtig schudden layer dit op de rest van de dranken.
Op de website van Simon Difford ging de "muntroom" bovenop de rest van de cocktail liggen, bij mij zakte deze eronder (waarschijnlijk afhankelijk van het merk likeur en het type room). Uiteindelijk maakt dit niet zo veel uit. Difford zei ook dat dit een van de beste dessertcocktails is die hij ooit al had gedronken en dit kan ik alleen maar beamen. Een heerlijke cocktail!!!!
Cheers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten