dinsdag 7 augustus 2012

Cosmopolitan

De Cosmopolitan is een cocktail die ontstaan is uit veenbessen coolers. Over het exacte ontstaan is wederom veel discussie. Volgens sommigen is deze al in de jaren '30 ontstaan en herontdekt in de jaren '70. Algemeen is wel geweten dat deze inderdaad in de jaren '70 is ontstaan, maar door wie is wederom een punt om te discussiëren. Wat wel zeker is is dat deze cocktail enorm populair is geworden in de jaren '90 door het televisieprogramma "Sex and the city" waarin deze cocktail veel gedronken werd.

Over de bereiding wordt algemeen gezegd om 2 delen citroenvodka te mengen met 1 deel triple sec, 1 deel veenbessensap en het sap van een halve limoen.

Hier is het recept dat telt als het officiële I.B.A.-recept.
- Cointreau (1,5 cl)
- Vodka (citroen) (4 cl)
- Limoensap (1,5 cl)
- Veenbessensap (3 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles in de shaker, krachtig schudden en strainen in een cocktailglas. Garneer met een citroenkrul (of een limoenkrul of -schijfje, of een sinaasappelzeste/-krul)





De Cosmopolitan is een zeer verfrissende en zoet/zure cocktail met toch wel een degelijke hoeveelheid alcohol in. Als je deze cocktail nog niet hebt gedronken, aarzel dan niet om er eens eentje te maken, het is niet voor niets dat deze classic zo'n hype is geworden.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten