woensdag 18 juli 2012

Lucien Gaudin

De volgende cocktail past goed bij de aankomende Olympische Spelen, namelijk de Lucien Gaudin.  Lucien Gaudin was een Franse schermer die Olympische titels hadden op de Spelen van 1920, 1924, 1928 en daarom werd er een cocktail naar hem genoemd.

De ingrediënten:
- Campari (1,5 cl)
- Cointreau (1,5 cl)
- Gin (3 cl)
- Vermouth (droog) (1,5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alle ingrediënten in een mengglas, even roeren en strainen in een cocktailglas. Garneren kan met een zeste van sinaasappel.



Je krijgt een mooi roodkleurige cocktail als resultaat.  Een prachtige combinatie van kruidige en fruitige smaken en een zeeeeer goed introductie voor Campari te leren drinken. Alle ingrediënten zijn aanwezig en de Campari zorgt voor een bittere nasmaak (letterlijk dan wel). Een pareltje van een cocktail. Geen wonder dat deze de tand des tijds heeft overleeft.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen