vrijdag 20 april 2012

Piña Colada

De Colada's zijn een groep tropische cocktails die allemaal afgeleid zijn van de wereldbekende Piña Colada. In het algemeen kan gezegd worden dat deze cocktails allen gebruik maken van kokosroom, de andere ingrediënten kunnen allemaal veranderen.
De Piña Colada is de nationale drank van Puerto Rico sinds 1978, maar deze is voor het eerst gemaakt in 1954 in het Caribe Hilton's Beachcomber Bar in San Juan. Zoals bij de meeste klassieke cocktails is er toch niet zo"n zekerheid over het originele recept.  Daarom gebruik ik maar het recept van de I.B.A.

De ingrediënten:
- Rum (wit) (4,5 cl) (Pampero Blanco)
- Ananassap (9 cl)
- Kokosroom (3 cl)
- Gecrushed ijs

De bereiding:
De Piña Colada kan gemaakt worden in de shaker of in de blender.  Persoonlijk verkies ik de blender voor het maken van deze cocktail. Garneren kan met rietjes, een maraschinokers en/of een stukje ananas.Deze cocktail is enorm populair en de meeste onder ons hebben deze al wel eens ergens gedronken. Dit is een combinatie die niet mis kan gaan, kokos, ananas en rum zijn een ideale combinatie. Deze cocktail is een  gegarandeerd succes. Probeer deze zeker ook eens te maken met een gouden of donkere rum voor iets meer rumsmaak.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten