dinsdag 20 december 2011

Avery Island

Avery Island ligt in de USA in Louisiana en is bekend omdat daar de wereldberoemde Tabasco-saus gemaakt wordt. Wat het verband is met deze cocktail weet ik totaal niet want hier wordt zelfs geen Tabasco in gebruikt.

De ingrediënten:
- Meloenlikeur (3 cl) (Midori)
- Rum (bruin) (3 cl) (Bacardi Black)
- Guavesap (1,5 cl)
- Limoensap (1,5 cl)
- Gecrushed ijs

De bereiding:
Vul een whiskey glas met gecrushed ijs en voeg de ingrediënten toe. Vervolgens even roeren en garneer met een rietje.


Eigenlijk een heel eenvoudige cocktail, maar wel een zeer aangename. De Bacardi was niet sterk genoeg om op te boksen tegen de meloenlikeur welke iets te hard aanwezig was, maar voor de rest een zeer geslaagd brouwsel. Persoonlijk mocht er toch nog wel een tikje meer limoen en guave bij, maar we gaan nu ook niet moeilijk doen.

Cheers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen