zondag 9 oktober 2011

Long Beach Iced Tea

Lang geleden dat er nog eens een Iced Tea de revue is gepasseerd, daarmee de Long Beach Iced Tea. Opvallend verschil is het gebruik van veenbessensap in plaats van cola, voor de rest zijn er niet veel opmerkelijke verschillen. In het originele recept wordt er van elke spirit 1,5 cl gebruikt maar dan wordt het iets te zoet voor mij, daarom gebruik ik er 3 cl van.

De ingrediënten:
- Gin (3 cl) (Bombay Sapphire)
- Rum (wit) (3 cl) (Bacardi superior)
- Triple Sec (3 cl) (St. Michel)
- Tequila (100% Agave) (3 cl) (Sauza)
- Vodka (3 cl) (Puschkin)
- Citroensap (3 cl)
- Veenbessensap (aanvullend)
- Suikersiroop (1,5 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:
Doe alles behalve het veenbessensap in de shaker met ijs, schudden en strainen over ijs in een  longdrinkglas, voeg het veenbessensap toe. Garnereer met een rietje.



De Long Beach Iced Tea is een zeer goede concurrent voor de L.I.I.T., het enige wat ik persoonlijk mis is een sprankelende toets waar normaal gezien de cola voor zorgt. Voor de rest zit alles wel goed.

Cheers.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen