vrijdag 29 april 2011

Scofflaw

De volgende classic is de Scofflaw, een cocktail van 1924 voor het eerst gemaakt in Harry's American Bar in Parijs.  Scofflaw betekent eigenlijk "een wettenloze drinker van illegaal gemaakte of illegaal verkregen drank". Zoals je kan vermoeden is dit dus een cocktail van op het hoogtepunt van de drooglegging. De krant "The Boston Herald" had toen een wedstrijd ingelast om een nieuwe term de verzinnen voor deze drinker. Uit 25000 keuzes werd uiteindelijk de term Scofflaw gekozen en hiervoor werd in Parijs deze cocktail gemaakt.

De ingrediënten:

- Orange bitters (scheutje) (Angostura Orange Bitters)
- Vermouth (droog) (2,25 cl) (Martini Dry)
- Whiskey (Rye) (2,25 cl) (Pikesville Straight Rye)
- Citroensap (1,1 cl)
- Grenadine (1,1 cl)
- Ijsblokjes

De bereiding:

Aangezien er citroensap en grenadine in deze cocktail zit moeten we hem shaken,
garnering is niet nodig.



Het originele recept vraagt om Rye (= rogge) whiskey , maar vanaf +/- 1930 werd deze cocktail gemaakt met Canadese whiskey (deze bevat toch nog een degelijke hoeveelheid rogge).  Toch gaan we voor het originele...  Nog een interessant weetje is dat deze cocktail wordt gemaakt of vernietigd door de hoeveelheid grenadine.  Wat ik kan besluiten is dat deze cocktail zeker een aanrader is, ook voor de niet-whiskey fan.

Cheers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen