vrijdag 15 april 2011

Monkey Gland

De Monkey Gland is een cocktail van Harry MacElhone, de barman van de beroemde Harry's New York Bar in Parijs, in de jaren 1920.

De cocktail is genaamd naar de chirurgische ingreep van vroeger (1920-1930) waarbij men apen-testikel-weefsel bij de mens ingeplant om de patiënt te verjongen.

Wat dit met de cocktail te maken heeft weet ik niet, maar toch maar even ter informatie weergegeven.
Wat me trouwens ook nog opvalt aan deze cocktail is het gebruik van absint, hoewel dit in de jaren '20 verboden was (ook in Frankrijk).

De ingrediënten:

- Gin (4,5 cl)
- Absint (2 tl)
- Sinaasappelsap (4,5 cl)
- Grenadine (2 tl)
- Ijsblokjes

De bereiding:

Alles in de shaker,
schudden en door de barzeef,
garnering hoeft niet, maar een sinaasappelschijfje misstaat niet.





Deze cocktail is weer een cocktail voor de mensen die niet zo graag absint en/of anijsdranken lusten (zoals ik), want de anijssmaak is licht aanwezig maar zeker niet dominant.  Gebruik ook zeker vers sinaasappelsap en niet uit een fles want anders gaan de andere smaken verloren.  Zeker een aanrader!!!

Cheers!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen