donderdag 14 april 2011

Mojito

De eerste zonnestralen zijn er en we denken al direct aan de zomer, en wat hoort er bij de zomer? Juist, mojito's. De mojito kan je tegenwoordig in elke taverne, café en restaurant wel vinden.

Iedereen kent wel de wereldbekende classic, maar weet wie weet wat de geschiedenis is van deze cocktail? Over de oorsprong zijn er verschillende verhalen die teruggaan tot de 16de eeuw. De bekende schrijven Ernest Hemingway zou er enorm veel van gedronken hebben in een bar in Cuba genaamd La Bodeguita. Hij schreef ook op de muur van de bar de woorden "My mojito in La Bodeguita, my daiquiri in El Floridita". Deze woorden staan nu nog altijd op de muur.

Over de bereiding zijn er ook verschillende mogelijkheden.De bereiding hier is één van de betere naar mijn mening, maar ja, ieder zijn "goesting" hé.

- Rum (wit) (6 cl)
- Bruiswater (aanvullend)
- Rietsuiker (2 tl)
- Limoen (1/2)
- Limoensap (3 cl)
- Muntblaadjes (9)
- Gecrushed ijs

Doe de suiker, limoen, munt en limoensap in glas en kneus deze goed met een stamper, zodat de aroma's vrijkomen uit de muntblaadjes, vul het glas wat op met gecrushed ijs, voeg de rum toe, roeren en vul aan met bruiswater, garneer met een munttwijgje.

Ook bij de mojito zijn er verschillende en soms verrassende variaties mogelijk, deze worden in dit topic besproken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten