maandag 15 november 2010

El Dorado 15 Year Old

El Dorado 15 Year Old Demerara Rum is een mengeling van verschillende rums met een minimale leeftijd van 15 jaar en heeft een alcoholpercentage van 43%.De naam El Dorado komt van de mythische gouden stad waar de Spaanse en Portugese kolonisten naar op zoek waren in Guyana.  Deze rum is naar eigen zeggen het vlagschip van Demerara Distillers en heeft al 4x de titel "Beste rum ter wereld" gekregen (International Wine And Spirit Competition - London) en nog verschillende andere gouden medailles. De rum zit in een mooie kartonnen doos waarin we de donkere fles zien zitten die nagemaakt is naar de vroegere rumflessen. 

El Dorado rum staat gelijk aan een zeer hoge kwaliteit. De 3 gerijpte rums worden nog steeds in de ketels gestookt zoals ze in de 18de en 19de eeuw gemaakt werden.

Uitzicht:

De groene fles, verbergt de donkerbruine met rode tinten gekleurde rum.

Geur:

Even ruiken aan het glas en je merkt de tonen van fruit, noten en die typische gerookte geur van Demerara rums. Je begint meteen te watertanden...

Smaak:

De eerste smaak is zoet, gevolgd door de smaak van koffie, noten en fruit, met als laatste de gerookte smaak.

Besluit:

Deze rum is een genot om te drinken.
Hij is ook bruikbaar om te mixen in cocktails, hoewel ik daar toch wel zonde van zou maken, gewoon zo drinken en genieten.

Mijn absolute favoriet tot nu toe!!!!!!!!!!!!!!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten